Pri pouku francoščine smo imeli zanimivo in okusno izkušnjo, ki je povezala učenje jezika z vsakdanjimi dejavnostmi. Učenci so se preizkusili v pripravi pravega francoskega recepta za palačinke (les crêpes), kar je bila odlična priložnost za praktično učenje jezika in kulinaričnih veščin.
Po uspešnem učenju recepta so se
učenci podali v kuhinjo, kjer so teorijo prenesli v prakso. Z veliko truda in
veselja so mešali, pekli in mazali tanke francoske palačinke. Končni rezultat
je bil nadvse slasten, učenci pa so bili navdušeni, ko so lahko poskusili svoje
mojstrovine.
Praktični pouk je bil ne samo odličen
način za krepitev jezikovnih veščin, temveč tudi za razvijanje medsebojnega
sodelovanja, natančnosti in kreativnosti. Hkrati so učenci spoznali, kako je
lahko znanje tujega jezika uporabno tudi v resničnem življenju.
Upamo, da bomo imeli še veliko takšnih
ustvarjalnih in okusnih jezikovnih izkušenj!
Katarina Kodelja, učiteljica francoščine in učenci predmeta FI 2